неделя, 23 август 2009 г.

Ънгер до тук

     Детският лагер Ънгер се роди през 2004-та година. Целта на проекта е чрез занимателни игри и образователни дейности, малките арменчета да се докоснат до културата и историята си и най-важното, да създадат нови приятелства! Макар и само на 6 години, успяхме да научим много за арменския език, за културата и историята на арменския народ... и успяхме да загубим бройката на приятелите си :)

- През 2004г. се разходихме до Паничище. Запознахме се, положихме основи, заварихме арматурата и бихме първата плоча. Така помежду другото научихме много интересни неща за някои арменски празници, научихме нови игри, даже се маскирахме, а накрая си запалихме и огън (без да вземем жертви). Ето, вижте:
-


- През 2005г. се озовахме в Рибарица. Този път бяхме заедно за повече време. Това ни даде достатъчно време за повече знания, по-дълги разходки и по големи золуми... така де, игри :)
Броят на приятелите ни от първата година нарастна драстично. Накрая почти забравихме че трябва да се връщаме.
-


- Ето че дойде и 2006г. Намирисваше на трилогия. А какво по хубаво място за развръзката на една трилогия от Мальовица? (звучи като Матрицата). Този път научихме много, не само за нас самите, но и за другите етнически групи в България. Техните различни обичаи, култури и празници. По-пластичните от нас научиха и няколко арменски хора. Доста тропащо, но все пак забавно начинание.
 -


- През есента на 2007г. се озовахме в Лесидрен. Направихме си куклена театрална постановка озаглавена "Как растат цветята" и няколко екранизации на "Червената Шапчица", все потенциални блокбъстъри. Така, добили увереност решихме за един ден, големи и малки да разменим ролите си. Опасно начинание, което слава богу се увенча с успех. По-малките сред нас доказаха, че могат да са отговорни и да водят парада. Остана ни време дори да посетим и "Съевата дупка", която се оказа доста по-голяма от една дупка.
-


- През 2008г. направихме петилетка. Този път се насочихме към Кюстендил. Хотел "Три Буки" успя да побере, придобилата гигантски размери група. Тази година ни дойдоха и гости от YP секцията на Парекордзаган. "Ветераните" не издържаха дълго и бързо се включиха в игрите ни. Забелязаха се и желаещи да се включат в хорото ни, но ние все пак танцуваме хора от три години и не можем да си позволим да включваме аматьори :)
-

0 коментара / коментирай:

Публикуване на коментар