сряда, 5 септември 2012 г.

Втори ден

Днес беше кулинарен ден. Научихме любопитни факти за типичната арменска кухня: как се прави лаваш; легендата за нара; хилядолетната история на кайсиите в Армения; дългогодишната традиция в приготвянето на прочутите арменски вина и коняци.




Преди обяд изпратихме нашият приятел Патрик, като му пожелахме бързо възстановяване и му нарисувахме нещо за спомен... върху него. :)





Кулинарната тема продължи и следобяд с приготвяне на солени хапки и сладки кремчета. Малките готвачи запретнаха ръкави и сътвориха вкусни изненади.





И за да изразходваме натрупаната енергия, отделихме време за танци. В типични арменски ритми извихме дълго ънгерско хоро.





Вечерта отпразнувахме рождения ден на Ермони. Разбира се имаше торта, балони, много танци и веселие.



3 коментара / коментирай:

  1. Blagodaria vi za vnimnieto i priatelstovoto, nadiavam se che shte se vidim sledvashtata godina!!!
    Patrik M.

    ОтговорИзтриване
  2. Ние ти благодарим, че беше с нас. Надяваме се да те видим, вероятно и преди следващото лято! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна забава е било! Децата са много зареждащи, но е и изтощително да се занимаваш с тях целодневно. Да се организира подобно нещо не изглежда толкова лесно. Но пък е много градивно да има кулинарен ден с привкус на малко история :) Детските рождени дни са най-забавното нещо. Като малка много обичах да ходя на гости на рожден ден. Винаги има много подаръци, много игри и пакости, изобщо това е времето в което можеш да лудееш безнаказано :) Малко ми липсва детството... и в този момент се сещам за песничката Детство мое реално и вълшебно... Поздравявам ви с нея!;)

    ОтговорИзтриване